Søg i bloggen

onsdag den 30. januar 2013

sjaler fra Kauni

I de her kolde vintermåneder er det da skønt at svøbe sig i et lækkert sjal. Hvis du ikke selv har nået at strikke et selv :-), så har jeg lige i dag fået de skønneste og smukke sjaler hjem, strikket i Kauni uldgarn.

Hvis du hellere vil strikke et selv, så har jeg opskriften, så du kan fremtrylle et med strikkepindene.





mandag den 28. januar 2013

Kursus med Rachel Søgaard


Der var mødt 11 damer op i lørdags for at blive klogere på "flerfarvestrik" og alt hvad det indeholder af forskellige teknikker. Der skulle strikkes pulsvarmere og slås op med to-farvet krydsopslagning, laves hævemasker, vandrette masker, strikkes med floteringer på retsiden m.m. Jo, jo der skulle virkelig en god omgang koncentration til.





I modsætning til de sædvanlige strikkecafeer, så var der næsten HELT stille. Koncentrationen var høj og tiden var ikke til at drikke kaffe og spise kage...

Konklusionen på dagen må være: "Rachel, kom og besøg os igen. Du er virkelig dygtig og super inspirerende".


fredag den 25. januar 2013

I morgen holder vi kursus med strikkedesigner Rachel Søgaard. Jeg er absolut fan af hende og glæder mig meget.

Hun kommer og øser af hendes store viden udi strikkekunsten og vil undervise i flerfarvestrik og alt hvad det indeholder.

På grund af kurset holder jeg butikken lukket denne dag.


torsdag den 24. januar 2013

hæklet taske i Kauni garn

Da jeg var på Middelfart Messe i 2011 faldt jeg over en skøn taske hæklet i farveskifte garn. Det var en af de slags opskrifter, der blev købt uden betænkningstid. Den var bare sød og fantastisk, syntes jeg.

Den har ligget i al den tid og bare ventet på at blive hæklet. Nu er den hæklet og den mindre sjove del er kommet - nemlig monterings delen og prøv lige at se, hvad der venter forude... Der er hæklet 52 blomster, der hver har 2 ender, der skal hæftes. Alle blomsterne skal så syes sammen og hele tasken samles.


Men det er nu også meget hyggeligt arbejde. I går aftes fik jeg syet halvdelen af tasken sammen, så det varer ikke længe, før jeg kan fremvise det færdige resultat. Jeg har valgt at hækle den i Kauni 2-trådet effekt garn farve EQ.

tirsdag den 22. januar 2013

Ny bog fra Arne & Carlos

Omslag Håndarbeid fra hagen
Ja, jeg hoppede jo på at strikke dukker fra Arne & Carlos og har stadig ikke strikket min sidste. De er simpelthen indbegrebet af hygge, sjov og ballade. 

Så nu er jeg meget spændt på, hvilke lækkerier de har fundet på i deres nye bog "Håndarbeid fra hage", som de sender på gaden i Norge medio februar. Det nye denne gang er rilleteknikken. Det eneste det kræver er to strikkepinde og kunne strikke ret. De lækreste sommerfugle og blomster tager form som bordskånere, siddeunderlag m.m. Inspirationen fra blomsterne i farver og former er omdannet til enkle og mere avancerede projekter. 

Den udkommer den 20. februar her i Danmark og jeg har allerede bestilt den til butikken. Ja, ja jeg venter spændt...

mandag den 21. januar 2013

At vinde et fladt garnnøgle der kan stå...

Er der mon andre end mig, der kan få et garnnøgle til at se ud som ovenstående, når det skal gå lidt hurtigt? Faktisk så burde der være et strikkepoliti, der udsteder bøder for noget, der ser sådan ud. Det ser ikke særlig æstetisk ud og så er det også, noget så lavpraktisk som, umuligt at arbejde med. For nøglet farer jo hen af gulvet og til allersidst, så har garnet ikke godt af, når det bliver strammet for hårdt.

Jeg vil prøve at vise, hvordan man vinder et fladt garnnøgle op i hånden, som kan stå på bordet og hvor man kan tage tråden både udvendig og indvendig fra.
Start med at vikle tråden rundt om  tommel- og lillefinger i et ottetal en 10 - 15 gange. Læg mærke til garnenden, som jeg har ladet hænge.
Løft garnet af lillefingeren og saml det på tommelfingeren. Garnenden skal stadig hænge frit.
Begynd at vikle garnet MEGET løst i skrå retning mens venstre pegefinger langsomt for hver omgang skubber nøglet en smule bagud, så tråden lægger sig fint og jævnt.

Fortsæt med at vikle til garnnøglet er blevet så stort, at det kan stå selv. Sørg for, at du ikke vikler op over nøglets top, men vikler således, at nøglet bliver fladt.
Færdigt garnnøgle...   :-)


Det er ikke særlig svært, og så bliver man glad af at se på sådan nogle smukke nøgler. Særlig lang tid tager det heller ikke. Så nu er der ingen undskyldning for ikke at lave sådan et...

fredag den 18. januar 2013

Herrebluse i Létt-Lopi

Ja, det er jo forunderligt med børn. Mine børn er, siden de så dagens lys, blevet pakket ind i lækkert hjemmestrik, lige fra blebukser, kravlebukser, smækbukser, djævlehuer, hagesmæk, sparkedragter, undertøj, overtøj og norske trøjer. Ja, jeg kunne blive ved. Børnene har elsket det. Det ændre sig umærkeligt. Når de kommer i 1. - 2. klasse, så betakker de sig. I teenage-årene er det direkte: "du behøver ikke strikke noget til mig". MEN efter gymnasie-årene så vender det og hjemmestrik er inn igen. En af mine sønner er vild med design og tegner nogle lækre strikbluser, som jeg så skal gøre mit bedste for at strikke. Denne her er strikket i det islandske garn Létt-Lopi og jeg skal forsøge at nedskrive opskriften og lægge den på bloggen.                                                                            




torsdag den 17. januar 2013

Ny babybog af Lene Holme Samsøe



Lene Holme Samsøe har udgivet denne dejlige bog med 15-20 opskrifter på babystrik til piger og drenge i størrelse 0 - 2 år. Alle opskrifter passer til garn med strikkefastheden 27 masker glat = 10 cm i bredden. Det betyder, at du kan bruge opskrifterne, uanset om du vil strikke i uld, alpakka, bomuld eller en blød blanding - opskrifterne passer til det hele.

Mon ikke vil alle kender en eller flere, der vil blive lykkelig over at modtage en hjemmestrikket sag til babyen. Det eneste problem med denne bog er bare, at man har svært ved at vælge, hvilken af de skønne modeller man skal strikke. For det er en fantastisk samling babymodeller - de er lækre og anvendelige og babyerne i bogen er bare lige til at kramme... men det er jo en ganske anden sag.

tirsdag den 15. januar 2013

gratis opskrift fra Dalegarn



Der er kommet en gratis opskrift fra Dale garn. Jeg smed den straks på pindene i eftermiddags, for det er en lækker hue i Dale Alpakka og temperaturen udenfor fordrer jo ligefrem til varm påklædning. Så lækre huer kan man ikke få nok af. Denne her er til en af mine store sønner, som straks ville have den, da han så den. Jeg har lagt opskriften under strikkeopskrifter :-)

Rigtig god aften til alle.

mandag den 14. januar 2013


Så blev jeg færdig med pigetunikaen i YAKU uld fra Strikkebogen.dk. Garnet er så lækkert meleret i farverne. Jeg er faktisk selv tilfreds med resultatet, hvilket er en sjældenhed :-)




Den passer til en str. 8 år. Når jeg får skrevet opskriften ned, lægger jeg den ud her på bloggen.

Den foreløbige sidste dukke fra Arne og Carlos er færdig og døbt Tilde. Det smukke krusede hår er lavet ud af en gammel ophyldet sweaters.




søndag den 13. januar 2013

Naturligheder på Textil messe

Så er jeg hjemkommet fra Tex-stil messen i Vejle, hvor jeg blandt andet fik købt nye varer ind. Dejlige nye farver i Lerke og Lille Lerke fra Dalegarn samt nye opskriftshæfter, refleksgarner til at lave sjove hæklede ting, så du kan ses i mørket, m.m. Firmaets økonomidirektør var med (min dejlige mand Frank), og han holdt mig i kort snor, ellers kunne vi nemt været endt i den situation, at skulle ud og finde større lokaler til butikken :-)



Billederne er fra Dalegarns nye kataloger, som jeg har bestilt og som kommer hjem sidst i januar, sammen med de nye varer.

Jeg mødtes med strikkedesigner Rachel Søgaard, som jo kommer ned til Naturligheder og laver kursus den 26. januar. Hvis du har lyst til at lære eller blot udvide dit kendskab til flerfarvestrik, så kan du stadig nå at få en plads.

Jeg har givet, dem der har spurgt, en opskrift på hue i neverkont strik. Der har dog været en fejl i, så derfor lægger jeg nu den tilrettede opskrift ud her på bloggen til fri afbenyttelse. Jeg beklager...

Til dem der ikke helt har neverkont teknikken helt inde under huden, så kommer strikkedesigner Kathrine Wohhlebe ned lørdag den 23. februar og lærer os det.













torsdag den 10. januar 2013

Alpakka uld fra Dale garn

En af mine utrolig dygtige strikkedamer har strikket denne på ikke en gang 14 dage. Den er strikket i det blødeste alpakka uld fra Dale garn. Nøj, den bliver svær at lade hænge på ginen. Den nærmest flyver på mig af sig selv... Det vil den nok gøre hele vinteren.


Vi tager på messe i weekenden, og jeg glæder mig til at komme afsted og se hvad der rør sig på "garnmarkedet"af nye lækre ting og få snakket med nogle entusiastiske strikkemennesker.


tirsdag den 8. januar 2013

Strikkecafe hos Naturligheder på Falster

Mandler, gulerødder og rødbede... ja, så kan man sagtens spise i hvert fald to stykker kage, for der er jo sunde sager i. Hjernen fuldstændig overser eller fornægter, at kagen også indeholder både sukker og smør. Men nyd den og gå i stedet en lang tur med din hund for at få motion.

Jeg har lagt opskriften, fra strikkecafeen i går aftes, på bloggen.


I går var vi samlet 20 til strikkecafé. Som altid en hyggelig aften med lutter søde og inspirerende kvinder :-)


søndag den 6. januar 2013

Vejret er så skønt og mildt. Juletræet er for længst fordøjet (af gederne) og dyrene er i forårs humør - meen selv om vi prøver at fornægte det, så viser kalenderen altså kun 6. januar og vi ved, at vi har vinteren foran os.

 

Okay, det er så også i orden. Når bare vi har et godt strikketøj og kan sætte os foran brændeovnen med god samvittighed, uden at skulle tænke på at luge bede, nippe roser og klippe græs. Hver ting til sin tid...

Dukkedrengen er blevet færdig og tænk en gang - en ny er på pindene allerede. Vi har helt fået dukkefeber og kan ikke få nok af disse fantastiske krammesager.

Hvis du får lyst til at gå i gang med en, så kan du med fordel putte en piberenser e.lign. i halsen på den. Så bliver den stivet lidt af, og hovedet kan holde sig selv. Arne og Carlos gør det ikke; men jeg tør godt gå imod strømmen og anbefale det alligevel. (sig det ikke til dem) :-)


fredag den 4. januar 2013

Pigetunika i Yaku uld fra Strikkebogen.dk

I december måned var jeg på juleindkøb med familien og der blev jeg inspireret af den sødeste pigetunika i et vindue.

Jeg tænkte, at sådan en lignende måtte jeg prøve at få på pindene.

I følge mine udregninger skulle den gerne ende med et bladmønster for neden, bindebånd under brystet og ribstrik fra brystet og op... men nogle gange lever pindene deres eget liv og resultatet bliver anderledes end ideen. Jeg strikker i Yaku uld fra Strikkebogen. Så hvis det ikke går som tænkt, er det ikke garnets skyld, for det er super lækkert!



Jeg har flere gange lovet, at skrive mine bageopskrifter ned fra strikkecafeerne. Nu har jeg fået gjort alvor af det og lavet en mappe her på siden, hvor jeg skriver ned, hvad der bliver sat på fadene til strikkecafeerne :-)

God fredag aften til alle...

torsdag den 3. januar 2013

Ny strikkeblog



Så blev den første strikkede dukke, fra Arne og Carlos, færdig og nummer to er lige på trapperne. En sød dreng, der bare venter på at springe af pindene og komme ud at lege...

De er så sjove at strikke, at man nok ikke stopper, før man har strikket mindst en håndfuld.

Jeg tror, alle kender en lille (eller stor) pige, der ville blive lykkelig for sådan en krammesag.