Søg i bloggen

mandag den 27. maj 2013

Tunika i Vipe garn og gratis opskrift fra Dale garn

Her på Falster har vi haft en grå og silende våd weekend, hvor det kun har været vejr til indendørs sysler. Så er det jo helt legalt at sætte sig med strikketøjet.
Jeg er gået i gang med denne søde pigetunika fra dette katalog i det lækre merceriserede bomuld fra Dale garn, som også har lagt en gratis opskrift på deres hjemmeside på en sød sommertop. Klik på linket og se opskriften.


http://www.dalegarn.com/images/misc/201304050201393.pdf
lørdag den 25. maj 2013

Strikkevejr

Vejret lægger op til at sætte sig med sit strikketøj og en kop the og bare glemme de huslige pligter for en stund.Jeg er blevet færdig med min cardigan og tænk, den er blevet meget bedre end jeg forventede. Den har sådan en lækker tyngde over sig. De to tråde der er strikket sammen er geniale sammen. 

Nogle gange er det bare det ganske enkle, man bliver overraskende tilfreds med - en enkelt cardigan med påsatte ærmer i perlestrik. Perfekt!
God weekend.

tirsdag den 21. maj 2013

Besøg af ræven

Vi har haft en dejlig travl Pinse. Haven er blevet ordnet - stalden er blevet ordnet - og vores høns er blevet ordnet - af ræven.Vi har (havde) 23 flotte høns og en hane i alle tænkelige farvekombinationer. 16 dværghøns, 7 store høns og en stolt hane.Natten til søndag kom Mikkel Ræv og tog TRE af vores store høns (naturligvis de store høns, der lægger de dejligste æg). Resten af hønseflokken var i total opløsning og for forvildet rundt, da vi kom derud om morgenen.Ikke fordi der er forskel på vores dyr; men mit blik for straks over til gæslingene. Jeg kunne heldigvis konstatere, at alle seks var i god behold. De går i en boks for sig selv.Sikke en oplevelse, de stakkels høns. Gederne var totalt uanfægtede.

Børn og voksne her i huset havde ikke oplevet rævebesøg før, så børneflokken var enige om, at far skulle lægge sig ud i stalden på drømmesengen næste nat og overraske ræven. For alle var sikre på, at den ville komme igen.

Så vidt kom det ikke; men hønsehuset er blevet sikret ekstra og Mikkel Ræv er gået forgæves.Husk der er strikkecafé i aften. Vel mødt...onsdag den 15. maj 2013

Ylle, Dylle, Pylle, Kylle, Rylle...og Fætter Guf

De vokser og vokser og spiser og spiser


De er blevet så vant til os mennesker, at de villigt følger med, når de bliver sat på græs i godt vejr. 


Sådan nogle små basser må jo ikke blive våde, så længe de ikke har fået fjer. 

De spiser simpelthen konstant og måden de gør det på er fuldstændig som Fætter Guf i Disnyes tegnefilm. Maden bliver ligesom suget hen til dem og forsvinder... de er fantastiske :-)


De er meget langt fra tempoet hos kattene, der bare har et løftet øjenbryn til overs for omverdenen.


Haven er fantastisk i disse dage, hvor kirsebærtræerne er sprunget ud


og kejserkroner, påske- og pinseliljer står tæt i vores "skovbryn".Nyd det, ja, nyd det...

tirsdag den 14. maj 2013

Jakke i Dale garn


Jeg synes ikke, det går synderlig stærkt med min jakke i perlestrik; men nu mangler jeg bare de to ærmer.

Jakken strikkes i to tråde: en tråd lækker alpakka og en tråd Gullfasan. Gullfasan er et sølvgarn lavet af viscose og sammen med den blødeste alpakka, er resultatet lækkert, kan du tro. Mønstret er lige ud af landevejen, så der er ingen overraskelser der.Jeg er i tankerne videre med mit næste projekt. 
Jeg har længe gået og været vild for at strikke "JOSINA" fra Lene Holme Samsøes nyeste bog "suveræn strik på den feminine måde". Det er måske ikke ligefrem er et strikkeprojekt til sommervarmen; men på pindene skal den inden længe.fredag den 10. maj 2013

Gæslinger og "glade striber"


Jeg har fået strikket "glade striber" op i en af Kaunis nyeste farve EME og EC og jeg synes selv, at resultatet er blevet rigtig flot.  De farver klæder hinanden rigtig godt.Jeg skrev tidligere, at jeg skulle op og hente gæslinger.
Det var jeg sidste fredag kl. 10.00 og de var blevet klækket ud kl 8.00, så nuttethedsfaktoren var 100%.


De har allerede fordoblet deres vægt og er absolut et hit for alle i huset. Lige fra de mindste til de største.


De har fået navnene: Ylle, Dylle, Pylle, Kylle, Rylle... og Fætter Guf. Vi er helt tossede med dem i familien,


så de er jo allerede halvvejs håndtamme.... Så bliver det jo også meeeget nemmere, når de skal slagtes til jul... 

onsdag den 8. maj 2013

Glamour strik

Jeg har fået købt mig denne lækre bog af Madeline Weston og Rita Taylor. Den udkom midt i marts, så helt, helt ny er den måske ikke; men fantastik er den virkelig. 

Hvis man så yderligere har set afsnit af "Mad men", så er den nok et must. 

Ud over alle de lækre designs fra 30érne til 50érne er der også modehistorie med ved afsnittene. 

Forfatterne har opdateret originale strikmodeller fra tiden og redigeret opskrifterne, så de passer til vores tid.
Jeg har sat flere mærker i bogen ved de modeller, som jeg godt kunne tænke mig at få strikket - og det er ikke blevet til få. 

Begrænsningens kunst er som sagt svær...
tirsdag den 7. maj 2013

Besøg af Bente Geil


I går var Bente Geil på besøg hos Naturligheder, hvor hun holdt workshop om, i særdeleshed, hendes nyeste bog "Faldteknikker".

  

Bogen er fyldt med lækre mønstre, der kan udfordre selv den mest habile strikker, så tungen blev holdt lige i munden, mens pindene de glødede.


Bente er simpelthen så dygtig udi strikkekunsten, så alle blev guidet kompetent og fik svar, tips og fif med på vejen.


Vi så modeller, der snart gerne skulle udkomme i en ny bog,

 så det er noget at se frem til...
torsdag den 2. maj 2013

Workshop med Geilsk

Naturligheder får jo besøg af Bente Geil mandag aften, hvor hun kommer og holder workshop. Workshoppen kommer blandt andet til at handle om teknikker fra hendes nyeste bog: "Faldteknikker"


Bogen kan du købe i min butik til en pris af kr. 60,-.


Om workshoppen fortæller hun:

"På denne workshop vil vi opdage forskellige faldteknikker i form af løbemasker, forlængede masker og vandrende masker. Der er et væld af skønne mønstre, som bare venter på at blive brugt, og her vil vi stifte bekendtskab med nogle af dem. Der er mulighed for at strikke forskellige prøver, hvor du bliver udfordret, men der er også mange enkle mønstre.
Mød ”Søster Lagkage” og ”Fister Løgsovs” og kom på ”Bølgelængde” med en ”Pralhals”.
Hvorfor kan ”Ærmeling” strækkes, og hvad gemmer ”Hovedformål” på? Kan man strikke en kile af løbemasker, eller hvordan ser ”Sneglehus” ud?
Få svaret og mange flere til!
Medbring garn og strikkepinde, der passer sammen."

Så hvis du har lyst og endnu ikke meldt dig til, så er der faktisk en enkelt ledig plads!


Endnu mere Geilsk: 

Der er kommet to nye farver: en lækker meleret i Bomuld/uld og en flot blå i Tynd uld. Jeg har fået dem begge to hjem og de ligger og ser smækre ud på hylderne.


.        

Det nyeste design fra Geilsk hånd er "Pletskud" - en nederdel, som du kan strikke enten i Bomuld/Uld eller Tynd uld. 

Jeg glæder mig meget til at få gang i strikkepindene på mandag...

Nok om strik :-)

Jeg skal ud og ordne i hønsehuset, for jeg skal gøre plads til en 6 - 8 stykker daggamle gæslinger, som jeg har bestilt, og skal hente i morgen. Vi har en skrukhøne, som skal være mor for dem. 

Det er første gang vi skal have gæs; og jeg har ønsket mig det i årevis (Frank har syntes, at vi godt kunne undvære) men nu har min tålmodighed båret frugt. 

Jeg glæder mig til at kunne vise billeder af sådan nogle søde dunbolde.