Søg i bloggen

Bageopskrifter

Æblekage med knas

Ingredienser:
4 æg fra klukkende fritgående høns
250 gram sukker
400 gram skrællede, tyndt skiveskårene æbler, der har mærket solens stråler på deres æblekind
250 gram mel
2 tsk. bagepulver

Sådan gør du:
Pisk æggene skummende med sukkeret. Vend æbleskiverne i melet og bagepulveret og bland det hele forsigtigt sammen. Hæld dejen i en form - ca. 20 x 30 cm - foret med bagepapir. 

Bland 200 gr. smør, 200 gr. sukker, 4 spsk piskefløde, 2 tsk. vanilliesukker og 200 gr. hakkede nødder i en gryde. Bring det til kogepunktet under omrøring. Fordel "knaset" over dejen.

Bag kagen ved 175 gr. i 30 - 35 minutter.



Banankage med chokolade


Ingredienser:

180 gram smør fra en glad ko, der har spist friskt græs
180 gram sukker
180 gram hvedemel
3 æg fra morgenfriske høns, der går og skraber i jorden
1 tsk. bagepulver
1 tsk. natron
1 tsk. vanilliesukker
2 tsk. kanel
75 gram mørk chokolade
2 mosede bananer

Sådan gør du:
Blødgjort smør og sukker piskes godt, så det bliver let og luftigt. Æggene røres i et ad gangen. Pisk godt mellem hvert æg. Hvedemel, bagepulver, natron, vanilliesukker og kanel blandes sammen i en skål og sigtes ned i æggemassen. Vendes forsigtigt sammen. Til slut moses bananerne og sammen med den hakkede chokolade kommes de i dejen.

Hæld dejen i en smurt sandkageform. Bages ved 200 grader i 40 - 45 minutter.



Kringle med englelyd

Ingredienser:
2 dl lunkent vand
300 gram margarine, hvis ikke du vil have luksuskringle og bruge smør fra en fuldfed ko på grønt græs
1 pakke gær
3 spsk. sukker
3 æg fra en høne, der har siddet på pind om natten
450 gram mel.

Remonce af:
225 gram smør fra en ko, der har mærket regnen på sin mule- og det synes jeg det skal være
225 gram sukker
Kardemomme eller kanel
Rosiner

Sådan gør du:

Vand, smør gær, sukker og æg sættes til "hævning" i 20 minutter. Melet æltes i med hænderne og sættes til hævning igen i 30 minutter. Rulles ud og deles i fire stænger. Remonce kommes på. Stængerne pensles med æg og drysses med sukker og nødder. Hæves i 15 minutter og bages ved 220 grader samme antal minutter. Mums...


Rødbede/gulerodskage

Man kan godt prøve at bilde sig ind, at kagen er sund, når nu der er gode grøntsager i; men der er også smør og sukker iblandet. Så hvis du er bange for kalorier, så må du hellere spise rødbederne og gulerødderne for sig selv :-)

Ingredienser:

250 gram blødt smør -  igen fra en ko, der er blevet kløet bag ørerne
1 dl rapsolie
475 gram sukker -  ikke noget rørsukker her, når nu vi bor i den fede muld på Lolland/Falster, der sukkerroerne foretrukne dyrkested.
6 æg fra glade bondehøns
100 gram fintmalede mandler
400 gram hvedemel
4 tsk bagepulver
2 tsk vanilliesukker
4 revne gulerødder (ca 200 gram)
1 revet rødbede (ca 175 gram)
Revet skal fra 1 citron

Glasur:

300 gram flormelis
3 spsk friskpresset citronsaft
1 spsk vand

Sådan gør du:

Pisk smør, olie og sukker godt sammen. Tilsæt æggene et ad gangen, og pisk godt mellem hvert æg. Bland mandler, mel, bagepulver og vanilliesukker sammen. Vend det i æggemassen sammen med gulerødder, rødbeder og citronskal. Kom bagepapir i ovnens bradepande, fordel dejen heri, og bag kagen midt i ovnen ca 45 min ved 175 grader.

Når kagen er afkølet puttes glasur på.




Solskin over Falster.


Ingredienser:

4 æg fra klukkende glade skrabehøns
300 gram sukker
200 gram smeltet afsvalet smør fra en velplejet ko, der kan muhe i den friske luft
175 gram mel
2 strøgne tskf. bagepulver
revet skal af 1 citron

Glasur:
saften fra 1 appelsin og 1 citron
ca. ½ dl. sukker.

Sådan gør du:

De hele æg piskes med sukkeret til en tyk æggesnaps. Du skal piske længere tid end du tror (i hvert fald 5 min.) Heri hældes det smeltede afsvalede smør. Rør forsigtig rundt. Derefter tilsættes revet citronskal og til sidst melet og bagepulver, der vendes let og forsigtigt i. Dejen hældes i en velsmurt form.
Bages ved 200 grader i ca. 40 minutter.

Så det lækre:

Mens kagen bages i ovnen tager du saften fra 1 appelsin og 1 citron og blander det med ca ½ dl. sukker og koger det op.

Når kagen er færdigbagt, tager du den ud af ovnen og hælder appelsin/citronblandingen over.


Så enkelt - så lækkert.















Ingen kommentarer:

Send en kommentar