Søg i bloggen

tirsdag den 30. april 2013

Færdig...

Så blev jeg færdig med forårsblusen fra Dalegarn.
Det er meget tankevækkende; den her bluse er der absolut ingen ben i. Den er strikket lige op uden de store udfordringer og alligevel har jeg måtte strikke forstykket om, og jeg lukkede af med en anderledes halslukning end opskriften foreskrev. Jeg tror, jeg bare indstillede hjerne på autopilot og strikkede derudaf. Resultatet blev, trods alt, som designeren har skrevet, den skal være.Jeg er gået i gang med en jakke fra Dalegarn (før jeg havde færdigmonteret blusen, og det er ellers farligt, for så risikerer blusen bare at ligge i rigtig lang tid) 
.
Den er strikket med to tråde: en tråd Alpakka og en tråd Gullfasan. Den er lige så enkel, som den lige færdiggjordte bluse; men denne gang er jeg indstillet på et "lige-til-arbejde", så jeg skulle ikke kunne komme til at overraske mig selv. :-)


onsdag den 24. april 2013

Blomsterskrud fra GeilskJeg var ikke i tvivl om, at jeg skulle have strikket det her sjal, da Bente Geil sendte mønstret på gaden.

Det er så smukt, fint og anderledes og alene navnet "blomsterskrud" opfordrer jo een til at skynde sig at få det strikket, inden haven også tager blomsterskrudet på.(Hvor er det dog generende, når man ikke synes, at billederne yder strikketøjet retfærdighed )


Her er sjalet strikket i Tynd Uld i en skøn meleret farve (no. 4), som jeg ikke har strikket noget i før. Jeg var lidt i tvivl, om jeg syntes om den; men efter den er strikket op må jeg sige, at det er blevet en af mine yndlingfarver i Geilsk Tynd Uld og jeg vil absolut bruge den i mit næste Geilsk projekt.

mandag den 22. april 2013

Husk strikkecafe i morgen :-) 

Husk der er strikkecafé i morgen, tirsdag, kl. 19.00. 

Der plejer jo at være strikkecafé den 1. mandag i hver måned; men mandag den 6. maj er der ikke strikkecafé, for der kommer Bente Geil og holder workshop. 

Så er der strikkecafé igen tirsdag den 21. maj, og i juni - juli og august er der strikkecafé den 1. mandag i hver måned. 

Så selv om, det til den tid, er sommer og vi har lyse sommeraftener, så kan der stadig godt strikkes. Er det rigtig dejligt vejr, sætter vi os under kirsebærtræet, kigger ud over den dejlige Østersø og drikker kold hyldeblomstsaft (jeg glemmer ikke kaffen). 

Ihh, jeg håber virkelig på en dejlig varm og lang sommer. Jeg trænger virkelig til at blive ladet op med D-vitamin.


Jeg sætter lige et dejligt sommerbillede på, så i virkelig kan huske en dejlig varm dansk sommerdag, hvor temperaturen er så høj, at vejret er helt diset...

søndag den 21. april 2013

workshop med Sanne fra Rasmilla
I torsdags havde vi besøg af Sanne Bjerregaard fra Rasmilla, der brugte en aften her hos Naturligheder på at øse af sin store viden udi i strikkekunsten. 

Der blev lært "usynlige" sammensyninger, klip i strik, kunsten at strikke strømper/ærmer på rundpind og meget mere. Sanne er en tusindkunstner i gode tips og tricks og hun havde lavet et virkelig fint og fyldestgørende kompendie til aftenen, som alle kunne tage med hjem og bruge videre. For vi kunne simpelthen ikke nå alt igennem; men så er det rart at kunne hive kompendiet frem og se hvordan for eksempel en sammensyning i retstrik skal laves, for at det ser proffesionelt ud.

Jo, der blev virkelig strikket igennem; men også snakket, drukket kaffe og spist kage. 

Kvinder kan virkelig kunsten at multitaske...
torsdag den 18. april 2013

maskemarkører

Jeg har fået fremstillet de flotteste maskemarkører hos en sølvsmed.

De er lavet i henholdsvis håndlavet glas med Mille Fleurs

Swarovski stene

 og perlemoreller ferskvandsperler

De kan bruges op til pindestørrelse 8 og kommer til at koste 65,- kr. for et sæt med 5 stk.
Et sæt  med perlemor koster 75,- kr. Se mere på min hjemmeside, hvor de bliver lagt ind her i løbet af eftermiddagen :-)

I aften holder jeg kursus med Sanne Bjerregaard fra Rasmilla. Det glæder jeg mig til. Det skal nok blive en fornøjelse med så dygtig en strikkedame.

mandag den 15. april 2013

Dette er en strikkeblog ikke en madblog - meeen...Jeg bliver nødt til at give jer en opskrift, som jeg fandt i Politiken. Den er så voluminøs, så du måske kun laver den  en eller to gange om året - men prøv den siger jeg, prøv den...

I weekenden havde vi alle børn med tilhørende kærester hjemme, så lidt ekstra lækkert skulle der laves. Vores børn spiser aldrig noget, der ligger udover proteinshakes og -barer. De lever deres liv i fitnesscentret, og normalt står den på grønne salater eller noget i den boldgade. Men i weekenden havde jeg lavet disse dessertsnack og vi blev enige om "at skulle der syndes, så skulle det gøres med maner"

Og der blev syndet...

Sådan en kaloriebombe stammer naturligvis fra Amerika. Det er kun amerikanerne der laver noget, der ligger på grænsen til vulgært; men så alligevel på en eller anden måde går an. Her kommer den...ROCKY ROAD

Ingredienser:

1 pose Dumle-karameller
100 g skumfiduser
ca. 10 Digestive-kiks
50 g usaltede pistacienødder
50 g paranødder
300 g mørk chokolade
100 g smør
3 spsk. lys sirup.

Sådan gør du:

Skær karamellerne og skumfiduserne i mindre stykker. Knus kiksene groft og hak nødderne groft. Smelt chokoladen over vandbad sammen med smørret og siruppen, og tag en trediedel til side. Vend de resterende  ingredienser i den største mængde chokolade og hæld blandingen i en lille bradepande foret med bagepapir. Top med den chokolade, du satte til side, så overfladen bliver fin og ensartet.
Lad blandingen sætte sig mindst en time, før du skærer den ud i mindre firkanter.


Og nu til noget helt andet.

Jeg har fået lavet forstykket færdig på min sommerbluse i Lerke.
Den er egentlig meget meget nem at strikke, hvis bare man gør, som der står skrevet i opskriften; men min hjerne havde åbenbart læst noget andet, end det der faktisk stod. Så blusen blev hyldet op. Og nu er den strikket for anden gang.
Men pyt med det, for den er hurtig at strikke.lørdag den 13. april 2013

"Cille" fra Lene Holme Samsøe

Jeg har strikket "Cille"  fra Lene Holme Samsøes nyeste bog "suveræn strik"

-og det ved jeg godt, at der er mange andre der også har gjort :-)

Billede


men jeg har strikket den i mit eget garn fra vores egne mohairgeder, så den her model er jeg ekstra glad for.

Den ser temmelig finurlig ud, når den ligger der; men pasformen er lækker, og når man har taget den på bliver man nærmest krammet af den!

 HUSK: kursus med Rasmilla torsdag den 18.april kl. 18.30 - 21.30. Du kan stadig nå at tilmelde dig! :-)

fredag den 12. april 2013

Vipe fra Dale garn

Så er Vipen landet her hos Naturligheder i form af Dalegarns 100% merceriseret bomuld af fineste kvalitet

Merciseret bomuld har et smukt og blankt skær.Mercerisering er en behandling af bomuldsgarn, hvor det behandles under spænd, så fibrene retter sig ud og får en glat og smuk glans. Samtidig bliver den mere slidstærk og tager bedre mod farve.
Dalegarn har lavet 25 flotte farver og jeg har taget alle farver hjem. Det var en fryd at gå og lægge garnet op - det er et smukt syn :-)God weekend til alle.

Jeg håber meget, at DMI har ret, når de forudser 15gr i weekenden. Ih, hvor vi trænger til sol og varme.

tirsdag den 9. april 2013

Trekantsområde fra Geilsk og nyt fra Dale garn


Så blev Trekantsområdet færdigt. En dejlig let sommerbluse strikket i bomuld/uld. Den skal jeg nok få luftet i løbet af sommeren. Enkel at strikke og behagelig at have på.

Husk Bente Geil kommer til Naturligheder og holder workshop MANDAG D. 6. MAJ KL. 19.00 - 22.00. Se nærmere på hjemmesiden.

Så er jeg gået i gang med en sommerbluse  fra Dalegarns nyeste hæfte. Den strikkes i Lerke, der er en blanding af bomuld/uld og findes i mange flotte farver.Som altid er det svært at vælge hvilke farver der skal strikkes. 

Til sidste strikkecafé var der mange bud på, hvilke farver der kunne være flotte sammen; men mit valg faldt i denne omgang på Lerke garnet flotte pastelfarver :-)

onsdag den 3. april 2013

Halstørklæde i dominostrik


Frank har for længe siden (læs: da efterårets satte ind) bestilt et halstørklæde i glade farver. Valget faldt på Arwetta Classic og en gang dominostrik på p. 3. Jeg brugte 100 gr. af hver farve.

Heldigvis for Frank, så varede vinteren rigtig længe. Så da sidste snestorm satte ind, gik jeg i gang. Det er jo et "lige-til" projekt, så det er bare at lade pindene arbejde.
Tørklædet er godtaget og taget i brug. Så nu kan jeg sætte flueben ved den bestilling.

Ellers er jeg gået i gang med Geilsk nye design "Trekantsområde". Den strikker jeg i Bomuld/uld i farve C2, der er en flot meleret lyseblå.Jeg har lukket af til ærmegab og er godt i gang med ryggen, så det går hurtigt; men det er også et hyggeligt projekt.

Husk der er strikkecafé på mandag kl. 19.00. Vel mødt :-)


mandag den 1. april 2013

Det er aldrig for tidligt at lære at strikke

Billede: How cute is this?

Jeg har fundet dette skønne billede hos Loopy Mango, som jeg simpelthen synes er pragtfuldt.

Nu er vi nået påskens sidste dag og så er det slut med alle de lækre frokoster. Nu skal de strikkes i stedet for :-)

Billede: BUONGIORNO KNITTING RELAY!!!!!!!!!!!!!!
foto fonte web

Foto fra Knitting Relay.